Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

23.11.2014
Näyttelytuloksia: 17.5.2014 Summer Winner Hyvinkää, tuomareina Brian Leiper, Skotlanti ja Julian Barker Iso-Britannia. Giten Zigfrid Rop5, PYU+serti, Giten Quiqui PYN, Giten Ålterman PMU, Giten Menninkäinen PVET+serti, sertejä sai myös: Giten Xulo, Giten Tyrskymyrsky ja Giten Uusikuu. Kasvattajaluokan 1. sija. 23.8.2014, LSKGY Juhlanäyttely Halikko, tuomari Minttu Vettenterä: Giten Tyrskymyrsky Rop1+MVA-serti, Giten Tuuliviiri Rop 3+serti, Giten Älyvvälläös serti+ PJUN, Giten Menninkäinen Kuma+PVET, Giten Tuulenviemä Kuma+PYN, Kumia sai myös Giten Xalevi, Giten Zigfrid ja Giten Uusikuu, Giten Ålterman PMU. Aurinko synnytti 7 poikasta 22.10, isä G. Ålterman, täten olen kasvattanut aakkoset läpi, vähän päälle 6 vuotta hommassa meni. Poikaset on kasvanut hienosti ja kotiin jää isä Åltermannin seuraksi blackpoika Giten Öjvind. Tästä poikueesta vielä kolme nutmeg naarasta on varattavissa, tulevat luovutusikään 3.12. Viimeinen tämän vuoden poikue on tulollaan G. Äkkimakkealle, tiedossa lilacia/blackia mikäli kaikki menee hyvin.

9.5.2014
Sivuja päivitelty ajantasalle. Olen kehitellyt pientä blackprojektia viime aikoina lilacien rinnalle. Useampi black nyt kotona kasvamassa ja seurannassa, tosin en vielä tiedä kuinka pitkälle uskallan alkaa niiden kans, koska rinnakkaisvärin kasvatus vie aina tilaa varsinaiselta kasvatukselta. Kaikenkaikkiiaan blackit ovat kuitenkin piristävää vaihtelua lilacien seassa :) Poikasia syntyy harvakseltaan, kuten aina; tälle vuodelle suunnitteilla enää 1-3 poikuetta ja vuosien aikana olen oppinut, että korkeintaan puolet suunnitelmista toteutuu, joten saa nähdä miten käy. Ylivieskassa pyörähdettiin näyttelyssä 26.4, tuomarina Minttu Vettenterä. Päivä teki minut iloiseksi: Giten Quiqui: Rop1+MVA-serti, Giten Tuuliviiri Rop2+MVA-serti, Kuma: Giten Tuulenviemä, Giten Zigfrid, Giten Tyrskymyrsky. Irtoserteja sai: Giten Xalevi ja Giten Uusikuu. Giten Viisi tähteä oli PKN ja maskottinutmegpoika Giten Ålterman oli paras baby.  

18.9.2013
14.9 oli näyttely Karjaalla, tuomarina oli Sunni Krug: Giten Seireenin sävel yllätti nappaamalla rop 4-sijan ja sai MVA-sertin, Giten Tuulenviemä serti, Kumat tuli seuraaville eläimille: Giten Quiqui, Giten Menninkäinen ja Giten Yngwie Malmsteen. Menninkäinen oli myös paras veteraani ja Yngwie Malmsteen paras baby. Valitettavasti jouduin jättämään G.Quinlanin näyttelystä pois, koska hännästä puuttui karvaa ja täten ei tällä kertaa ollut näyttelykunnossa. Giten Zinna ja Zulu muuttivat tällä reissulla eteläsuomeen kasvatuskotiin, kotiin jäi kasvamaan siitä poikueesta Giten Zigfrid. Muutenkin löytyy nyt useampi baby kotoa: G. Yngwie Malmsteen, G. Xeppo, G. Xenja ja Xonja; reippaita gerbiilinalkuja kaikki ja mielenkiinnolla jään seuraamaan minkälaisia niistä kasvaa :) 

25.8.2013
Quinlanin tittelirivi kasvoi MVA:lla, kun käväisi Helin mukana Lahden näyttelyssä 17.8. Se oli jälleen rop 3 ja sai sertin, tuomarina Minttu Vettenterä. Viimeisimpien poikueiden vapaat poikaset ovat jo muuttaneet kotoa, vain G. Zinna -ja Zulu odottelee kyytiä eteläsuomeen, ei varattavia poikasia tällä hetkellä.

23.5.2013
Hetki kulunut sivujen päivityksestä.. Tarkoitus olisi lähiaikoina laittaa nämä sivut ajantasalle :) Eläinkauppagerbiilille Arielille (black) ehti syntyä tällä välin poikue GP Äärettömän komeelle. Pesässä oli neljä poikasta, joista vain kaksi selvisi. Poikueeseen syntyi harvemmin meillä nähtyä nutmegia ja black piediä. Selvinneet nutmeg -ja black pied naaraat muuttivat Kaijalle, joista black pied palautuu vielä kotiin astutusikäisenä. Valitettavasti poikueen isä GP Äärettömän komee menehtyi poikasten ollessa alle luovutusiän. Olisin mielelläni pitänyt vanhuksen vielä tovin mutta  luonnonlaki saneli toisin. Useampi naaras nyt astutettuna, luvassa blackia ja lilacia mikäli naaraat tiinehtyy, siitä kun ei aina voi mennä takuuseen ;) Useampi näyttely on tullut koluttua läpi kevään aikana; Giten Quinlan saavutti Ch-arvonimen ja olen erityisen ylpeä tästä hienosta pojasta :) Tuloksia: 23.3.2013, Littoinen, tuomari Sari Kumpulainen: Ch Giten Quinlan rop3 + serti, Giten Quiqui Pyn + Kuma. 6.4.2013, Jyväskylä, tuomari Merja Hosio-Forsten: Ch Giten Quinlan rop3 + serti, Giten Quiqui Pyn + Kuma, kasvattajaluokan 2. sija. Muualla asuva Giten Utu PKS baby. 11.5.2013 SW Lohja, tuomari Anneke Vermeulen (Alankomaat): Ch Giten Quinlan serti, Giten Sininen sointu Kuma, Giten Uusikuu Kuma. Muualla asuva Giten Mustikkamaito PKN + serti. Kasvattajaluokan 1. sija (1/6), tuomari Mark Karlberg (Alankomaat). 

10.2.2013
24.11.2012 EPJY:n näyttely, vir. tuomari Sunni Krug: Giten Quiqui pyn+Kuma, Giten Quinlan pyu+Kuma. 9.2.2013 Liminka, vir: Giten Tuulenviemä Kuma, Giten Helga Hengetär p.vet, pyn+Kuma, Giten Quinlan rop3+serti ja kasvattajaluokan 1. sija. Tuomarina Elise Eskelinen. U-poikue pesässä; Giten Lexicon-Giten Seireenin sävel. 29.1 syntyi viisi poikasta, joista elossa 4. 1 lilac-uros, 1 yellow nutmeg-uros, 1 lilac-naaras ja 1 yellow nutmeg-naaras. Myytävät poikaset on varattuja.

30.10.2012
Limingan näyttelystä 11.8: Giten Quinlan vir: rop3 + serti, Pet: Kuma, MVA Ch CV-11 Giten Ladylike vir: pyn + Kuma. Kasvattajaluokan 2. sija. Viralliset tuomaroi Sunni Krug ja petit Saana Annala. Tällä viikolla lähti näillä näkymin viimeiset poikaset tälle vuodelle uusiin koteihinsa. Kotona on myös kasvamassa useampi nuoren polven edustaja. Seuraavat astutukset ensi vuoden puolella, kunhan astutettavat naaraat kasvavat.

27.05.2012
Näyttelytuloksia; Karjaa 14.4.2012 tuomari Minna Koivu: Giten Ladylike PYN, rop4 + serti, Giten Lazy lover PYU, serti. Helsinki SW 19.5.2012 tuomari Helen Wiklund: Giten Lazy lover Kuma, Giten Lexicon PYU, serti + p.lilac. Kasvattajaluokan voitto, tuomari Sebastian Mårtensson. Rebel's Boston Smoke ei ole tiinehtynyt yrityksistä huolimatta, sen sijaan Giten Ou noun poikaset piippaa pesässä, isänä Giten Menninkäinen. Paavo-marsumme siirtyi paremmille porkkanamaille 18.5, ikävä on kova!

07.04.2012
24.3 oli Pet-näyttely Limingassa. Ilmoitin kolme eläintä ja kaikki sai jotain pientä: Ladylike erikoispalkinnon käsiteltävyydestä, Komee Kuman ja Jonna Kuman. Eläimiä ilmoitettu lähinnä viralliseen luokkaan Karjaalle 14.4, pitkä reissu edessä :) Kaikki myytävät poikaset nyt uusissa kodeissa, paitsi Noora P:lle tuleva muuttaa vasta astutusikäisenä laumajärjestelyjen vuoksi. Rebel´s Boston Smoke astutettu Giten Jomppe Janssonilla, ei tietoa vielä onko tiinehtynyt.

11.03.2012
Haapajärvellä menestyttiin tällä kertaa petissä; Giten Jonna Jonsson Pet 2 ja Giten Ladylike Pet 4. Virallisissa Lady oli PYN mutta ropeille se ei yltänyt tällä kertaa. Seuraavaksi lähetäänkin petteilemään kolmen gerbiilin kans Liminkaan. Giten Camomilla muutti vanhoilla päivillään uuteen kotiin, koska menetti viimeisenkin kämppiksensä. On siellä totutuksessa toiseen yksinäiseen vanhukseen. P-ja Q-poikue kasvaa hyvin, kaikki myytävät on varattuja. Poikasrintamalla joitain suunnitelmia tehty kesän/syksyn varalle, saa nyt nähdä miten ne toteutuvat.

19.02.2012
Iloisena yllätyksenä Vuoden voittaja 2011-palkintojenjaossa palkittiin mun eläimiä seuraavasti:  MVA Ch Giten Ladylike  CV-11, Giten Jomppe Jansson CV-11, Giten Ladylike VV-listalla kolmantena ja GP Äärettömän komee Vuoden Pet-gerbiili 2011 :) Seuraava näyttely on Haapajärvellä 25.2.

06.11.2011
22.10 oli Lapualla näyttely, joten tottahan siellä tuli pyörähdettyä. Tuloksia: Vir: MVA Ch Giten Ladylike Rop1 sert, Giten Mörrimöykky KUMA, Kasvattajaluokka 2. sija. Pet: GP Äärettömän komee Pet2. Kyllä täytyy sanoa että Lady ja Komee jaksaa yllättää joka kerta. Ilmoitin myös varsin hamsterinkin pet-luokkaan ja Dolores Nita, eli Ralliraita oli p.veteraani, PLH1 ja BIS4 :) Valitettavasti Limingan gerbiiliviralliset peruuntui, joten jätänkin sen näyttelyn väliin.

16.10.2011
Himangan näyttelyn tulokset: Vir: MVA Giten Ladylike PYN, sert, ROP1, Giten Hertta Hurmaajatar PKN , KUMA, Giten Jonna Jonsson KUMA, Giten Helga Hengetär KUMA. Lisäksi tuli kasvattajaluokan voitto. Petissä GP Äärettömän komee otti viidennen pet-sijan tälle vuodelle; Pet 3. Lisäksi KUMA Giten Jonna Jonsson. Muutamia eläimiä ilmoitettu Lapuan näyttelyyn 22.10. Poikastelut ei ole ottanut vieläkään tuulta alleen, toivossa on kuitenkin hyvä elää ;) Poikastenkyselijöille tiedoksi; päivitän tänne kuulumisiin syntyneet poikueet ja varattavat poikaset löytyvät Poikueet osiosta 2011 heti kun niitä on :)

04.09.2011
Gerbolassa on ollut hiljaista poikasrintamalla. Giten Ladylike astutettu uudelleen Äärettömän komeella, aikaisemmasta ei tiinehtynytkään vaikka ensin nostikin painoaan lupaavasti. Seuraillaan josko tällä kertaa olisi tärpännyt. Syksyn näyttelyistä osallistun todennäköisesti ainakin Himangan, Lapuan ja Limingan näyttelyihin. Mikäli jollakulla on tiedossa/myynnissä kauniita ja terveitä lisääntymisikäisiä lilac-naaraita, olisin kiinnostunut ostamaan, tarjotkaa sähköpostiin :)

21.06.2011
Lohjalla Giten Ladylike oli Rop5 ja sai MVA-sertin. Rebel's Zephyr oli paras dove. Lohjalta meille muutti englannintuonti, lilac-uros, jonka nimeksi muodostui Engelsmanni. Engelsmanni pääsi asumaan Lohjan Faunattaresta löytämäni lilac-uroksen kans, jonka nimi on puolestaan Toivo :) Limingassa Ladylike loisti jälleen ja oli hienosti Rop1, MVA-arvoanomus onkin jo vetämässä.  Lisäksi Limingassa Giten Hertta Hurmaajatar oli PKN ja sai Kuman ja iki-ihana GP Äärettömän komee oli Pet5. Lisäksi muualla asuvista kasvateistani Giten Glamorous Success oli Rop4 ja Kumia jaettiin Giten Menninkäiselle -ja Maahiselle. Ei voi olla muuta kuin tyytyväinen tuloksiin :) N-poikueen kolme poikasta muuttivat lemmikkikoteihin ja samasta yhdistelmästä oleva O-poikue on kasvamassa. Tästä olisin mieluusti jättänyt yksivärisen naaraan kotiin emon kaveriksi mutta sellaista ei tällä kertaa ollut, eikä aiemmassakaan poikueessa väriltään tyydyttävää kasvatusta ajatellen. Harkitsen jätänkö kuviollisen naaraan vai yksivärisen uroksen, vai molemmat kotiin. Kummatkin miellyttävät minua suuresti. Siinäpä pulma.

11.05.2011
Eläimiä ilmoitettu SW:hen Lohjalle ja Liminkaan kesäkuulle. Rebel's Boston Smokella kolme poikasta pesässä, yksi uros ja kaksi naarasta. Tästä yhdistelmästä tulee tuplat, joten sisaruksia odotettavissa näille poikasille piakkoin. Leeville on ilmestynyt hajurauhaskasvain, siispä hyvä etten ole käyttänyt Leevin jälkeläisiä kasvatukseen. Kasvain ei näytä vielä vaivaavan mutta seurataan tilannetta.

26.04.2011
Klaukkalan tuloksia: Giten Ladylike Rop1 + MVA sert, Giten Jomppe Jansson Rop3 + MVA sert, Giten Mustikkamaito (muutti näyttelystä Jennylle) Kuma, Äärettömän komee Pet 2. Komeelle pitäisikin nyt laittaa GP-hakemus vetämään :) Dosi Deevee astutettu Cripsillä mutta näyttäisi siltä ettei se tiinehtynyt. Deeveellä tuleekin jo ikä vastaan, joten se sai olla nyt viimeinen yritys. Rebel's Boston Smoke on tiineenä Giten Jönsse Jönssonille. Jos hyvin käy, pesässä piippaa vapun tienoilla. Suuri menetys kohtasi meidän gerbolan, kun rakas Tirri lähti paremmille purumaille 22.4. Tirri jätti suuren aukon, oli yksi rakkaimmista.

16.03.2011
Ei enää varattavissa olevia poikasia M-poikueessa. Kahdelta naaraalta kiima etsinnässä mutta ei siitä sen enempää, liikaa jos kertoo julkisesti, niin ei onnistu kuitenkaan ;) Littoisten näyttelyreissu meni hyvin; Giten Jomppe Jansson Rop3 + serti ja Äärettömän Komee oli Pet 2.

06.03.2011
Sivuja päivitelty, lisäilty uusia asukkaita ja  näyttelytuloksia. Mimmi poistui sateenkaarisillalle 12.2, joten Ventoliina jäi yksin. Ventoliina muuttaa ensi viikolla takaisin syntymäkotiinsa Kaijan luo, siskonsa kans totutukseen, joka myöskin vastikään on jäänyt yksin. Ventoliinaa tulee ikävä, se on aivan mahtava lemmikkigerbiili! Limingassa käytiin petteilemässä 19.2 ja sieltä saatiin saaliiksi: Rebel's Zephyr Kuma, Giten Lazy lover p.baby, Giten Jonna Jonsson Pet5 ja Äärettömän komee vei Pet1-palkinnon ja oli lopulta koko näyttelyn paras, BIS1 :)
Joitakin eläimiä ilmoitettu Littoisten näyttelyyn 12.3. Helgan pesässä on Sakun poikaset, 8 kpl. Näistä jää yksi yv kotiin. Kaikki varattuja, paitsi kahden uroksen varaus on vielä alustava.

14.02.2011
Kasvattajanimianomus on hyväksytty tänään! Eli tästä lähin kasvatan gerbiilejä virallisella kasvattajanimellä Giten. Kasvattieni omistajat, lisätkää kasvattajanimeni kasvattieni nimen eteen, sen saa ottaa käyttöön takautuvasti. Haluan kiittää erityisesti Marjaanaa ja Miraa kaikesta kannustuksesta matkalla viralliseksi kasvattajaksi, kiitos!

18.01.2011
Uusi vuosi ja uudet kujeet. Jätin L-poikueesta yhden naaraan ja kaksi urosta kotiin kasvamaan. Hertan kiimaa ei löydy millään, eikä sen puoleen kyllä miltään muultakaan naaraalta, liekö pimeällä vuodenajalla osuutta asiaan. Nooran kasvattama Erkon pied-poika tuli meille väliaikaisesti asumaan Leevin ja Tärkeen laumaan, kunnes kyyti etelään onnistuu. Erkko ja Crips kotiutui myös mutta Armas ja Filip on vielä lainassa. Olen nyt suorittanut kasvattajakurssin käytännönkokeen hyväksytysti. 

06.12.2010
Sekä iloa -että surua on riittänyt meidän gerbolassa viimeaikoina. Lasselle kehittyi nopeasti kasvain korvaan ja Ventolla alkoi hajurauhaskasvain vaivaamaan. Pojat ovat nyt paremmilla purumailla. Vertti eli viimeiset viikkonsa onnellisesti nuorikkonsa Helgan kans ja sai kypsästä iästään huolimatta Helgan tiineeksi. Kaksi päivää ennen poikasten syntymää jouduin jättämään hyvästit rakkaalle papparaiselle :(  Vertti jätti minulle muistoksi itsestään kahdeksan tomeraa poikasta, neljä tyttöä ja neljä poikaa. Hertta tuli tiineeksi Sakulle mutta poikaset menehtyivät valitettavasti parin päivän ikäisenä. Uusi kiima etsinnässä, kun vain löytyisi. Erkko vielä Nooralla, kaksi poikasta on siellä syntynyt Wiiwille. Armas Anton ja Filip Setä niinikään Marjaanalla lainassa.

23.09.2010
Haapajärven näyttelyssä oli mukana vain kolme virallista ja kolme pet-gerbiiliä ja hamsterilla oli ensi-esiintyminen hamstereiden pet-luokassa. Mukaan lähti L1:et Jönsselle, Jompelle ja Hertalle. Lisäksi Hertta sai Kuman virallisista. Petissä Tirri sai erikoispalkinnon hienosta turkista ja Dolores Nita-hamsteri sai hienosti Kuman. Tällä hetkellä kaikki gerbiilit ovat evakossa eri huoneessa remontin vuoksi, toiveissa saada eläimet omille paikoilleen ensi viikolla. K-poikueessa on kaksi black-naarasta. Toinen naksui mutta näyttää selviytyvän, vaikka onkin pienikokoinen. Näyttäisi siltä että Helga jää minulle pitemmäksi aikaa/lopullisesti. Toistuvat astutusyritykset eivät ole tuottaneet tulosta astutusmenetelmällä, joten olen tehnyt hieman muutoksia kasvatus-suunnitelmiin. Laitoin Vertin totutukseen Helgan kans ja astutankin luultavasti Hertan lainassa olevalla uroksella. Erkko lähti Nooralle astutuslainaan.

22.8.2010
Viikonloppuna oli Joensuussa näyttely. Kasvattini Essi Esimerkki oli Rop3, omistaja Marja V. Hertta Hurmaajatar oli PKN ja Petistä tuli Kumat Tirrille, Rebel's Hawaiille ja Guess Who Did It:lle. Näyttelystä muutti meille dove-poika Rebel's Zephyr, kotoisammin Sepe. Depastelijalta odotettavissa poikasia ensi viikolla, isänä Leevi. Toiveissa saada lilacia ulos mutta myös black, dove ja yllärit todennäköisiä. Helga on astutettu Sakulla 14.8, siitä tulossa lilacia kuviolla ja ilman, mikäli tällä kertaa onnistuu. Kasvattajakokeen teoriakoe palautui hyväksyttynä.

01.07.2010
Jouduin kirjaamaan K-poikueen enkelipoikueeksi, Helga oli kuin olikin tiine mutta poikaset tulivat syödyiksi miltei samantien. Otin riskin ja jätin emon kämppiksen terrarioon, eipä olisi tällä kertaa kannattanut. Uusi kiima etsinnässä, seuraavalla kerralla viisaammin. Eläinkaupasta ostamani Lasselle tarkoitettu naaras osoittautui agressiiviseksi sekä gerbiilejä -että ihmisiä kohtaan. Puretin itseni pahasti hanskojenkin läpi, joten päästin sen paremmille purumaille. Harmillista, naaras olisi ollut oikein kaunis. Lasselle nyt mietinnässä uusi naaras. Depastelija Dooris tai mahdollisesti J-poikueen Jonna kunhan kasvaa, katsellaan.

12.06.2010
Sivut ovat hieman päivittämättä, aika on hieman rajallinen tällä hetkellä ja lisäksi kamera on reissussa. Jos kesälomilla sitten yrittäisi :) J-poikue selvisi naksumatta, 4:n viikon iässä painot oli 28g kaikilla. Lilac pied uros jää kotiin mutta muiden osalta en vielä tiedä. Kyselyjä saa silti laittaa. Akvaariosopista ostettu lilac-naaras Eeva (alkuperämaa Ruotsi), menee jossakin vaiheessa Lassen kans asumaan. Ikä on hieman epäselvä mutta on noin 3kk. On hieman arka vielä mutta antaa jotenkuten käsitellä itseään. Lassen jälkitarkastus oli tällä viikolla ja se sai terveen paperit. Helgan paino ei ole juuri noussut mutta kiimoja ei ole näkynyt, viikon sisään selvinnee onko tiine.

02.06.2010
Viikonloppuna oli Nivalassa näyttely. Useampi eläin sai L1 arvosteluunsa. Erityisen paljon lämmitti mieltä Hertta Hurmaajattaren ROP4 ja serti. Marjan omistama kasvattini Essi Esimerkki oli ROP2. Petissä Tirri sai Kuman, Guess Who Did It oli Pet4 ja Filip Setä Pet1 ja BIS3. Meille muutti syyrialainen hamsteri pk musta naaras Dolores Nita, ikää n. 2kk. On kyllä veikeä otus! Näyttelystä lähti myös minulle lainaan kasvattini Helga Hengetär ja sille sulhoksi Saku. Astutinkin Helgan eilen, saa nähdä syntyykö juhannuspoikasia :) J-poikue voi hyvin, poikueessa  lilac pied- uros, black- uros ja black- naaras. Lassen suoliprolapsi uusi ja se leikattiin 26.5, oli aluksi hyvin huonona mutta on nyt toipumaan päin.

18.05.2010
13.5 syntyi Depastelija Dooriksen ja Erkko Erikoistapauksen poikaset. Ainakin kolme poikasta nähty, 2 blackia ja 1 lilac pied. Martta el Dulce jäi tyhjäksi tällä kertaa. Niilo lopetettu hammavaivan takia :(  Seurailen vielä Lassen tilaa ennen suurempia päätöksiä, vaiva näyttäisi asettuneen ainakin toistaiseksi. 15.5 käytiin Lohjalla Summer Winnerissä, Henni Hipiäinen L1, LKV1 ja SERT, tyttö lähti Iines Inteligenssin kans uudelle omistajalle Lappeenrantaan. Armas Anton oli PMU ja vei nutmeg-kiertopystin. Tirri sai Petistä Kuman ja Erkko Erikoistapaus ja Crips silppurikisan stereoluokan suomenmestaruuden ja saavat nyt käyttää nimensä edessä titteliä SMS-10.

25.04.2010
Depastelija Dooris black (aaPp) astutettu Erkolla lilac pied 17.4. Martta el Dulce yellow nutmeg (om. Noora P.) ja Vertti lilac astuivat 23.4. Painonnousuja odotellaan, jos lie tärpännyt. Meidän gerbolassa ollut viime aikoina hieman vastoinkäymisiä. H-poikueen Hillevi Hienohelma palautui kotiin muututtuaan näykkiväiseksi, on nyt paremmilla purumailla. Niilolla tapaturmainen hammasongelma on vaivannut jonkin aikaa ja painiskelen lopettamispäätöksen kans. Niinikään Lassella on terveyongelmia, suolen esiinluiskahdus ja olemme ravanneet eläinlääkärissä viikottain. Kevyemmät hototoimenpiteet on nyt kokeiltu ilman tulosta ja edessä leikkaus tai ikiuni :(  Muutamia eläimiä ilmoitettu SW:hen Lohjalle 15.5, pitkä näyttelyreissu edessä, odotan innolla näyttelyä :)

20.03.2010
Osjh:n Pet-näyttelytulokset: Darla Kuma, Eripari erikoispalkinto, Paavo erikoispalkinto ja kurkunsyöntikilpailun voitto, Erkko erikoispalkinto. Kasvattini Bistro oli Osjh:n vuoden Pet-eläin 1, kiitos Helleville pojan hyvästä hoidosta :). Meidän Lasse oli Vuoden Pet-gerbiili-listalla hienosti nro 2.

12.03.2010
H ja I-poikueiden pennut on nyt uusilla omistajilla, paitsi Henni Hipiäinen ja Iines Intelligenssi, jotka ovat totutuksessa ja etsivät kyytiä Lappeenrantaan. Kotiin emojensa luo jäi lilac patched Hertta Hurmaajatar ja lilac Iina Innovaatio.

23.02.2010
Poikaset ovat kasvaneet hurjaa vauhtia! Ei enää varattavissa olevia poikasia, seuraavat astutukset keväällä ja/tai mahdollisesti kesällä. Kesällä suunnitelmissa saada Lasselta jälkeläisiä, saa nähdä, on ollut laiska astuja koska ujostelee hieman tyttöjä. Ehkäpä laitan sen naaraan kans asumaan, kunnes voittaa ujoutensa :) Tänään ovat H-poikueen neljä tyttöä luovutusikäisiä, 6vk. Ovat todella kookkaita 41-46g, vaikka pari kuviollistakin poikueessa on. I-poikue alkaa olla 4vk ja pahin naksuvaara-aika on ohi, taidettiin välttyä siltä. Näiden painot 23-25g.

10.02.2010

Tälle sivulle alan kirjoitella gerbolamme kuulumisia. Tällä hetkellä on kahdetkin poikaset, reipas H-poikue (n. 4vk) ja suloinen I-poikue (2vk). H-poikueen ipanat ovat jo todella kesyjä ja harjoittelevat kovasti gerbiilinelämää emonsa opastuksella. Pahvia järsitään, syödään jo aikuisten ruokia ja osataan juoda juomapullosta. I-poikueen emolla taas on kova työ paimentaa omia poikasiaan, ovat lähteneet pesästä liikenteeseen, vaikka silmät ovat vielä kiinni. Yhdellä naaraspoikasella on haava niskanseudulla, ei näytä puremalta, joten epäilen sen jääneen pajusillan alle jumiin tjn. Kämppiksensä menettänyt Lotta on nyt totutettu Camomillaan ja Citronellaan, muutama viikko väliverkko-operaatiossa kesti. Aika helposti meni siihen nähden että ovat naaraita ja 1+2 :).


©2020 Giten Gerbiilit - suntuubi.com